Vandaag een tip met betrekking tot een speciaal soort cadeaus, namelijk relatiegeschenken – die echt een subcategorie vormen tussen de algemene geschenken. Zij dienen namelijk nog een ander doel, een éxtra doel, dat je normaal bij het geven van cadeaus mist. Het bijkomende doel is namelijk een wijze van verborgen marketing. Je vestigt er namelijk de aandacht mee op de gever, op jou en je bedrijf. 

De juiste toon vinden in geschenken voor je relaties

4Toch is het nog makkelijker gezegd dan gedaan de juiste toon aan te slaan bij een relatie, want welke geschenken zijn nou geschikt? Ik ben zelf erg gek op de website van CadeauXperts, dat vele zeer originele relatiegeschenken in het assortiment heeft. Wat je ook kunt doen is je wensen doorgeven en dan zoekt deze organisatie voor jou een geschikt cadeau. 

Ikzelf ben erg te spreken over onderstaand olijfboompje in feestelijke verpakking.

3Het is gemakkelijk te verzenden met de post en toch geef je iemand een échte verrassing. Wat ik er leuk aan vind is dat je echt iets levends geeft, een groeiend en tot wasdom komend ding. Het is er leuk dat mensen het in het kantoor zelf kunnen zetten en zo iets kunnen omarmen – zeker als de volgroeide olijven tijdens bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel eens gegeten kunnen worden!

65Ook leuk eraan is de boodschap die je ermee zendt. Immers, een olijfboom staat voor geluk en vrede en dat is natuurlijk een zeer voorspoedige boodschap om mensen te sturen. De olijftak wordt in de symboliek wel vaker gebruikt, ook in de iconografie. Jijzelf zendt er ook een duidelijke boodschap mee, een van voorspoed!

 

 

Door Michelle