eigen keuze kerstpakket

Wie zich afvraagt wat een goed en passend cadeau bij een bepaalde gelegenheid is, moet met een paar dingen rekening houden. Ten alle tijden moet je je ervan bewust zijn dat een cadeau geven een diepere betekenis heeft. Je geeft geen cadeau omdat die ander die bos bloemen of fles wijn zelf niet kan betalen. Er zit een bedoeling achter. Je laat de ander weten dat je hem/haar waardeert en je de relatie op prijs stelt. Zakelijk of privé. Bovendien zijn de beste geschenken de cadeau’s waarbij rekening gehouden is met de wensen en behoeften van de ontvanger. Hoe persoonlijker, hoe beter. Met een Portemonnee heren of een portemonnee dames pasjes heb je oog voor die ander. Zo’n cadeau zal altijd in de smaak vallen. Dat geeft de gulle gever een goed gevoel.

Goed gekozen cadeau hoeft niet duur te zijn

Het is daarom een misvatting dat alleen een duur cadeau een goed cadeau is. Het tegendeel is vaak waar. Een cadeau waarin je je eigen creativiteit stopt is heel waardevol. Zoals een zelfgemaakt schilderij of samengesteld boeket uit eigen tuin, een schot in de roos kan zijn. Als het maar persoonlijk is. Ook op zakelijk gebied kun je deze truc toepassen. Leren schrijmappen met logo voldoen alle eisen voor een passend geschenk aan je klanten, personeel of leveranciers. Je geeft door een mooi logo erop te zetten, een onvergetelijk cadeau.

Cadeau van goede kwaliteit oogst lof

Duur hoeft het dus niet persé te zijn. Maar een goed cadeau heeft een zekere  kwaliteit. Een leren pennenetui hoeft niet duur of over the top te zijn. Is toch een leuk cadeau waar je de ander of  jezelf blij mee maakt. Want ook af en toe een cadeautje voor jezelf doet een mens goed.

Door Redactie